Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 21 Ιουλίου 2014

Γιατί να πληρώνονται οι θεραπευτές;;



Έχω ακούσει πάρα πολλές φορές το ερώτημα, γιατί πρέπει να πληρώνονται οι ενεργειακοί θεραπευτές, είτε αυτοί ασκούν ρέικι, είτε κάνουν ενεργειακούς καθαρισμούς χώρου, είτε κάνουν λύσιμο... "δεν θα έπρεπε όλα αυτά να δίνονται δωρεάν;;;"


Όταν κάποιος πάει στον οδοντίατρο γιατί πονάει το δόντι του, ή στον οφθαλμίατρο για τα μάτια του, ή στον ψυχολόγο, ποτέ δεν περιμένει να του γίνει η θεραπεία δωρεάν.
Γιατί να συμβαίνει αυτό στις άλλες ειδικότητες και όχι στις εναλλακτικές θεραπείες ;;


Όλοι μας γνωρίζουμε ότι για να γίνει κάποιος γιατρός, χρειάζεται να περάσει πολλά χρόνια διαβάζοντας άπειρα βιβλία, να δώσει εξετάσεις, να πάρει άδεια και μετά να γίνει «επαγγελματίας γιατρός» πράγμα που σημαίνει ότι για πάρα πολλά χρόνια αυτός επενδύει – δηλαδή πληρώνει από την τσέπη του – οτιδήποτε μαθήματα, ειδικές γνώσεις, ειδικότητες, τεχνικές κλπ προκειμένου κάποια στιγμή να μπορέσει να αποσβέσει την επένδυσή του. Ξέρω γονείς που αναγκάστηκαν να πουλήσουν σπίτια και χωράφια, προκειμένου το παιδί τους να τελειώσει το Πανεπιστήμιο, ή να πάρει ένα μεταπτυχιακό. Αυτό όμως είναι γνωστό σε όλους μας, ιδιαίτερα όταν έχει χρειαστεί να πάμε εξωτερικό για κάποια ειδίκευση.


Ακριβώς το ίδιο όμως συμβαίνει και με τους θεραπευτές, με όσους ασχολούνται με εναλλακτικές θεραπείες, ή με λυσίματα. Η οικονομική επένδυση μας μπορεί να κρατήσει χρόνια, η ειδίκευση άλλα τόσα και «το αγροτικό» το ίδιο [‘Αγροτικό’ εννοώ ότι όλοι οι ενεργειακοί θεραπευτές κάνουν θεραπείες σε γονείς, αδέρφια, φίλους, συζύγους, έτσι ώστε να εξοικειωθούν, να διορθώσουν, να προσαρμόσουν και να βελτιώσουν την πρακτική τους, μέχρι να βρουν το θάρρος να ζητήσουν χρήματα από αγνώστους]. Κάποια στιγμή που ο θεραπευτής θα θεωρήσει τον εαυτό του ‘ικανό’, βγαίνει στην αγορά, προκειμένου να αποκτήσει ‘θεραπευόμενους’ και έτσι, και να υπηρετήσει τον συνάνθρωπό του και να αποσβέσει τις χιλιάδες ευρώ που έχει επενδύσει. Γιατί, πάλι, στις εναλλακτικές θεραπείες μιλάμε για χιλιάδες ευρώ και άπειρες ώρες εξάσκησης. Οπότε, δεν ισχύει ότι "δωρεάν λάβατε, δωρεάν δότε", γιατί δεν γνωρίζω κανέναν θεραπευτή που να έχει λάβει δωρεάν εκπαίδευση.


Όταν έχουμε ένα πρόβλημα υγείας δεν επιλέγουμε τον πιο φθηνό γιατρό, αλλά τον καλύτερο για την περίπτωσή μας. Αυτόν που έχει τις γνώσεις, την πείρα και τις ικανότητες να μας βοηθήσει να θεραπευτούμε με τον πιο άμεσο και αποτελεσματικό τρόπο.


Το ίδιο ακριβώς ισχύει και με τους εναλλακτικούς. Και όπως υπάρχουν σκιτζήδες γιατροί, έτσι υπάρχουν και σκιτζήδες θεραπευτές. Τουλάχιστον οι δεύτεροι, το πολύ-πολύ να μην φέρουν αποτέλεσμα, ενώ ο σκιτζής γιατρός μπορεί να σε στείλει αδιάβαστο να κοιτάς τα ραδίκια ανάποδα !!!

καλλιόπη