Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2023

«Έλα, έλα να σε πηδήξω» (Υποβολές)

Πραγματικό περιστατικό: Τις προάλλες επικοινώνησε μαζί μου μια κοπέλα που γνώριζα μόνο εξ όψεως από τον κοινωνικό μου περίγυρο.

Το πρόβλημά της ήταν ότι «άκουγε μια φωνή» να της μιλάει, την ώρα που πήγαινε να κοιμηθεί, όταν ξυπνούσε το πρωί και ορισμένα απογεύματα. Αυτή η φωνή της έλεγε «Έλα, έλα να σε πηδήξω». Η ίδια είχε κατατρομάξει ότι της είχε γίνει κατάληψη από δαίμονα.

Η συνήθης πρακτική όλων των ψυχολόγων και ψυχοθεραπευτών σε τέτοιες καταστάσεις είναι να παραπέμπουμε σε ψυχίατρο για λήψη φαρμακευτικής αγωγής.

Ήθελα όμως πρώτα να συναντηθώ μαζί της, να ακούσω ό,τι είχε να μου πει.

Η κοπέλα, λοιπόν, άκουγε σε συγκεκριμένες ώρες της ημέρας (όχι όταν ήταν στο γραφείο) μια φωνή που της μίλαγε και της έλεγε «Έλα να σε πηδήξω», «Πάρε με τηλέφωνο», «Με θέλεις πολύ», «Σου αρέσω», «Με ποθείς τρελά», «Σε έλκω απίστευτα και δεν μπορείς να μου αντισταθείς», «θα περάσεις καταπληκτικά μαζί μου» και άλλα παρόμοια.

Περιττό να πω ότι η κοπέλα ήταν σε πανικό.

Για να μην πολυλογώ, αυτή η φωνή ήταν ο διευθυντής της στην Τράπεζα που δουλεύει, ο οποίος (παντρεμένος 50άρης με 2 μικρά παιδιά) είχε μείνει μόνος του στο σπίτι λόγω αναρρωτικής άδειας και ήθελε να την πηδήξει. Δεν είχε, βέβαια, τ’ αρχίδια να την πάρει ο ίδιος τηλέφωνο για να βρεθούν, μην τυχόν και διακινδυνεύσει τη θέση του στην Τράπεζα και του βγει το όνομα ότι την πέφτει σε υπαλλήλους…

Μια μικρή διερεύνηση έβγαλε στο φως, ότι αυτός ο άνθρωπος χρησιμοποιεί υποβολές σε όλες τις φάσεις της ζωής του, έτσι ώστε να κερδίζει την αποδοχή των άλλων, προκειμένου να τον υποστηρίζουν όλοι. Από το να του κάθονται οι γκόμενες που θέλει, να ρίχνει στάχτη στα μάτια της γυναίκας του ότι της είναι απόλυτα πιστός και υπόδειγμα οικογενειάρχη, να παίρνει τις προαγωγές τη μία πίσω από την άλλη, να τον αγαπούν και να τον αποδέχονται όλοι στη δουλειά του, στον κοινωνικό του κύκλο, κλπ κλπ.

Βρήκαμε πάνω από 850 άτομα που, από λίγο έως πολύ, έχουν πέσει θύμα των δικών του υποβολών, οι οποίες ήταν ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ και ΜΟΝΟ για δικό του όφελος.

Τι είπαμε ότι είναι η  μαύρη μαγεία; ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ παραβιάζει την ελεύθερη βούληση του άλλου. Πείτε μου τώρα εσείς, ότι αυτό δεν είναι μαύρη μαγεία…

Παραδόξως (δεν συμβαίνει συχνά) πήραμε άδεια για όλους τους 850 ανθρώπους, να του γυρίσουμε πίσω ό,τι τους είχε υποβάλλει να κάνουν γι’ αυτόν… Όλη η μαύρη ενέργεια που χρησιμοποίησε να γυρίσει πάνω του μαζεμένη …

Σε λίγες ημέρες θα μπει χειρουργείο για το πόδι του… Για να δούμε τι θα γίνει από εδώ και πέρα, τώρα που του τα γυρίσαμε όλα…

Ό,τι μαθαίνω θα το συμπληρώνω εδώ!

καλλιόπη

Συμπληρώνω ό,τι μαθαίνω:

Μάρτιος 2023: Για κάποιον "περίεργο" λόγο, πήρε ακόμα δύο μήνες αναρρωτική άδεια και δεν του έχει επιτραπεί να κάνει την επέμβαση ακόμα.