Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2019

Λευκοί Μάγοι... ας ξεκαθαρίσουμε....

Φως και σκοτάδι – Γιν και Γιανγκ 


✨Ο Λευκός Μάγος γνωρίζει πως ζει στον κόσμο της μορφής και της διτότητας και πως υπάρχουν δύο τρόποι να ζήσεις, είτε μέσα από το φόβο και τα γεννήματα του είτε μέσα από την Αγάπη και τα γεννήματα της.

✨Ο Λευκός Μάγος μαθαίνει να διακρίνει μεταξύ των δυο και συνειδητά επιλέγει την Αγάπη. Μαθαίνει να διακρίνει πότε δρα μέσα από το εγώ του (τον κατώτερο εαυτό του και άρα μέσα από φόβο) και πότε μέσα από τον Αληθινό Εαυτό του, την Αλήθεια του (και άρα μέσα από την Αγάπη).

✨Ο Λευκός Μάγος μαθαίνει πως να ζει στον κόσμο της μορφής και εξασκείται στο πως να τον υπερβαίνει.

✨Ο Λευκός Μάγος γνωρίζει την αξία της προσευχής και προσεύχεται για το καλό.

✨Ο Λευκός Μάγος μαθαίνει πως να συγχωρεί και να συμπονά τον εαυτό του, κάθε στιγμή αν ασυνείδητα κάνει επιλογές μέσα από τον φόβο.

✨Ο Λευκός Μάγος μαθαίνει τρόπους να ενώνει τις πολικότητες μέσα του.

✨Ο Λευκός Μάγος μαθαίνει πως να φέρνει την παρουσία του στη ζωή του και να ζει μέσα από την Αλήθεια του κάθε στιγμή της επίγειας ζωής του.

✨Ο Λευκός Μάγος μαθαίνει πως να εμπιστεύεται τον Εαυτό του και μέσα από αυτόν τους άλλους.

✨Ο Λευκός Μάγος μαθαίνει πως να ζει ελεύθερος και με ελεύθερη βούληση.

✨Ο Λευκός Μάγος σέβεται και ακολουθεί τη μεγαλύτερη συμπαντική Αρχή και Νόμο της ελευθερίας της βούλησης του ανθρώπινου όντος και πορεύεται στο δρόμο της μη επέμβασης της ελεύθερη βούλησης των άλλων. Γνωρίζει ότι έχει εξουσία μόνο στον εαυτό του, μόνο στις σκέψεις του, στα συναισθήματα του, στις πράξεις του, στα λάθη του, στις προσπάθειές του και όχι επάνω στους άλλους

✨Ο Λευκός μάγος επικαλείται όντα από το καθαρότερο Φως, συντονίζεται με αυτά και με τις υψηλής δόνησης ενέργειες που φέρουν και μέσω αυτών λύνει τα ενεργειακά μπλοκαρίσματα από τον άνθρωπο που εκούσια του το έχει ζητήσει. Ποτέ δεν επεμβαίνει για να λύσει άλλους αν εκείνοι δεν του το έχουν ζητήσει ακόμη και αν είναι οι πιο κοντινοί του άνθρωποι. Το να προβεί σε μια τέτοια πράξη είναι μορφή εγωισμού η οποία δεν σέβεται την ελεύθερη βούληση του άλλου ανθρώπου, να ζήσει τις όποιες εμπειρίες η ψυχή του επέλεξε, ακόμη και αν αυτές οι εμπειρίες δείχνουν αρνητικές.

✨Επέμβαση στην ελεύθερη βούληση των άλλων κάνουν οι μαύροι μάγοι. Σε αυτούς θα απευθυνθούν άτομα που θέλουν να δέσουν το/τη σύντροφο τους για να μην τους φύγει, άτομα που θέλουν το/τη σύντροφο του άλλου, άτομα που νοιώθουν για άλλους ζήλια, μίσος, εκδίκηση κτλ (δηλαδή τα γεννήματα του φόβου).

✨Ο Λευκός Μάγος δεν θα χρησιμοποιήσει τις δυνάμεις και την εξουσία που προσωρινά του έχουν δοθεί για να επέμβει ούτε καν στην ελεύθερη βούληση του μαύρου μάγου. Αυτό θα τον έβγαζε από το δρόμο του. Μαθαίνει στη ζωή του να σέβεται τις επιλογές των άλλων να βιώσουν τη ζωή με τον τρόπο που θέλουν αλλά γνωρίζει επίσης πως το να μάθει να σέβεται τους άλλους και τις επιλογές τους, σημαίνει πως να μαθαίνει να σέβεται τον εαυτό του και τις επιλογές του.

✨Ο Λευκός Μάγος θεωρεί πιο τίμιο να εκφράσει στον άλλον ακριβώς τη γνώμη του γι’ αυτόν, ακόμη και μέσα από θυμό, από το να προσποιείται δήθεν αγιότητα και κρυφά να κάνει κακή χρήση των δυνάμεων του. 

✨Ο Λευκός Μάγος παίρνει την ευθύνη για το συναίσθημα του θυμού ή του φόβου ή ότι αρνητικού του προκλήθηκε από ένα εξωτερικό συμβάν, και μπαίνει εντός του εαυτού του για να ρίξει φως στα δικά του σκοτάδια. Γνωρίζει πως το σκοτάδι που βλέπει έξω είναι μια αντανάκλαση των σκιών που υπάρχουν μέσα του.

✨Ο Λευκός Μάγος δεν γεννήθηκε λευκός και ο μαύρος μάγος δεν γεννήθηκε μαύρος. Η επιλογή του να υποστηρίξει ο ένας την ενίσχυση του Φωτός και του άλλου την ενίσχυση του σκότους, είναι μια συνειδητή επιλογή που ο καθένας τους έκανε στη ζωή του και που στην πορεία τους, συνεχώς δοκιμάζονται για το αν θα συνεχίσουν να βαδίζουν στο μονοπάτι που επέλεξαν. Κάποιοι μαύροι μάγοι άλλαξαν πορεία και ξεκίνησαν να περπατούν στο μονοπάτι του Φωτός και κάποιοι Λευκοί Μάγοι εκτροχιάστηκαν και συνειδητά επέλεξαν το σκοτεινό μονοπάτι. 

από https://themysticegg.blogspot.com/p/blog-page_40.html

Οδηγός επιβίωσης όταν είμαστε σε κρίση ή σοκ

Αν  είσαι σε σοκ που έχει προκληθεί είτε από ένα γεγονός, ή από άλλο άτομο, είτε από κάποια εμπειρία, αν νοιώθεις βαθύ πόνο, αν έχεις αρνητικές ή βίαιες σκέψεις, αν βιώνεις φόβο, αν αισθάνεσαι μούδιασμα ή πάγωμα, αν νοιώθεις κατάθλιψη, αν αισθάνεσαι οτι έχεις χαθεί... βοήθησε τον εαυτό σου. ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΠΟΡΕΙΣ.

Αν ΕΣΥ δεν βοηθήσεις τον εαυτό σου, κανένας δεν είναι υποχρεωμένος να το κάνει για σένα. Παρακάτω είναι μια λίστα με συμβουλές που μπορούν να σε βοηθήσουν να ανακουφίσεις τον εαυτό σου σε τέτοιες καταστάσεις καθώς επανακτάς τη δύναμη σου, ότι δηλαδή μπορείς να υποστηρίξεις τον εαυτό σου σε καταστάσεις όπου υποφέρεις.

Φαντάσου τον εαυτό σου σαν τον ενήλικα και το κομμάτι που υποφέρει σαν ένα μικρό παιδάκι. Αυτό το παιδάκι χρειάζεται να εκφραστεί και εσύ να είσαι εκεί ως παρηγορητής και φύλακας των ορίων.

ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΝΩ



ΓΡΑΨΕ σε ένα κομμάτι χαρτί και κράτησε το κάπου που να έχεις εύκολη πρόσβαση όποτε το χρειάζεσαι:
ΕΧΩ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΜΟΥ
ΕΧΩ ΣΚΕΨΕΙΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΟΙ ΣΚΕΨΕΙΣ ΜΟΥ
ΕΙΜΑΙ ΕΝΑ ΠΝΕΥΜΑ ΠΟΥ ΚΑΤΟΙΚΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΦΥΣΙΚΟ ΣΩΜΑ

Διάβασε το δυνατά! Καλύτερα ακόμη, τραγούδησε το!

ΕΠΙΤΡΕΨΕ στον εαυτό σου να φωνάξει, να κλάψει, να εκφράσει όλα όσα συμβαίνουν μέσα αλλά ΜΗΝ αφήσεις αυτό το μέρος αφύλαχτο. Ο ενήλικας μέσα σου μπορεί να βάλει όρια σε αυτό που συμβαίνει. Μια μέθοδος που δουλεύει είναι το να βάλεις ξυπνητήρι. Επίτρεψε και δώσε χώρο στον εαυτό σου να εκφράσει ότι αρνητικό για παράδειγμα 5 λεπτά. Όταν το ξυπνητήρι χτυπήσει πες στον εαυτό σου: ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ, ΕΙΜΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ/Η ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ.

ΚΑΝΕ ενα μπάνιο. Το νερό εξαγνίζει και καθαρίζει την αύρα και πάντα καταπραύνει. Βάλε την πρόθεση σου πριν το μπάνιο, ώστε αυτό το μπάνιο να σε κάνει να νοιώσεις ανακούφιση και να καθαρίσει κάθετι αρνητικό από το σώμα σου.Αν έχεις μπανιέρα βάλε μέσα μια μεγάλη κούπα θαλασσινό χοντρό αλάτι, αν έχεις μόνο ντους βάλε στην παλάμη σου χοντρό θαλασσινό αλάτι και κάνε απαλό μασαζ σε όλο το σώμα. Η μητέρα Γη μας δίνει απλόχερα τα φάρμακα της.

ΑΠΕΦΥΓΕ να διαβάζεις σοκαριστικά νέα, να παρακολουθείς αρνητικά ή βίαια κείμενα, ταινίες ή εικόνες ή κοινοποιήσεις σε κοινωνικά δίκτυα και αλλού. Αυτά συντηρούν την αρνητική κατάσταση που ήδη βρίσκεσαι και με τη συνειδητή απόφαση σου να τα κάνεις ''unfollow'' δηλώνεις στην πραγματικότητα στον εαυτό σου ότι θέλεις να βρεις τη γαλήνη και τη χαρά σου. Βασικά αν κάνεις τα παραπάνω γενικά για τη ζωή σου, δηλαδή αν σταματήσεις να βλέπεις άσχημα νέα ή αν σταματήσεις να βλέπεις τηλεόραση ή έστω αν την περιορίσεις, αν απεγγραφείς από site που προωθούν φόβο και τρόμο ή κάθε φορά που βλέπεις μια κοινοποίηση με τη λέξη ''σοκ'' όπου ακολουθείται από ''άσχημα νέα'' να επιλέγεις να μην ακολουθείς...θα δεις μεγάλη διαφορά. Κάνε τις αρχικές σελίδες σου, των social media ένα μέρος χαράς και γέλιου για την υπόλοιπη ζωή σου. ΔΕΣ κωμωδίες ή διάβασε κόμιξ

ΠΕΡΠΑΤΗΣΕ στη φύση, ακόμη και αν είναι μερικά δέντρα στη γειτονιά σου. Τα δέντρα είναι μεγάλοι παραγορητές και ανακουφίζουν. Ή έλα σε επαφή με το σκύλο ή τη γάτα σου αν έχεις, είναι φυσικοί θεραπευτές. Ευχαρίστησε τους γι'αυτο. Όμως καθώς είσαι σε κατάσταση σοκ ή βαθύ πόνου μην προσπαθήσεις να διαλογιστείς ή να ''γίνεις'' πιο πνευματικός. Αυτό μπορείς να το κάνεις αργότερα όταν θα έχεις χαλαρώσει το νευρικό σου σύστημα και θα αισθάνεσαι περισσότερο ασφαλής και γειωμένος.

ΜΗΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ τις σκέψεις σου στη φάση της κρίσης. Κάποιες από αυτές - ειδικά οι αρνητικές- δεν είναι καν δικές σου. Μην τους δίνεις δύναμη με το να τις πιστεύεις. Κσλύτερα να προσευχηθείς. Οι προσευχές είναι πανίσχυρα εργαλεία αλλά δεν χρειάζεται να μπεις σε σοβαροφάνεια καθώς τις διαβάζεις, είναι καλύτερο να προσεύχεσαι σαν μικρό παιδί που παίζει και χοροπηδάει και τραγουδάει χωρίς να νοιάζεται τι σκέφτονται οι άλλοι γι αυτό, από το να είσαι σοβαρός και τρομοκρατημένος και προσεκτικός και σκεπτικός.

ΑΝΕΠΝΕΥΣΕ. Ανέπνευσε βαθιά χωρίς να ζορίζεις τον εαυτό σου ή να δημιουργείς επιπλέον επιβάρυνση. Είσαι ήδη επιβαρυμένος σε αυτή τη φάση. Ανέπνευσε και πες στον εαυτό σου-άκομη και αν δεν το πιστεύεις σε αυτή τη φάση- ΕΙΜΑΙ ΖΩΝΤΑΝΟΣ/Η ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΚΑΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΝΑΠΝΕΥΣΩ ΒΑΘΙΑ. Αν έρθουν συναισθήματα καθώς αναπνέεις, επίτρεψε τους να εκφραστούν. Βάλε ξυπνητήρι για 5 λεπτά και ζήσε το δράμα σου, μόλις εκπνεύσει όμως ο χρόνος, πάρε τον εαυτό σου και στήλωσε τον στα πόδια του.

ΠΙΕΣ νερό, αλλά πιες και ΑΙΣΘΑΝΣΟΥ το νερό, μέσα στο στόμα σου, στη γλώσσα σου, μέσα στο φυσικό σου σώμα. Απόλαυσε το όταν το πίνεις, και ακόμη ευχαρίστησε το καθώς αυτό ξεπλένει από τα εσωτερικά σου όργανα κάθε αρνητικότητα.

ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΥΓΕΝΙΚΟΣ με τον εαυτό σου. Φαντάσου ένα άλλο άτομο να ήταν στη θέση σου αυτή τη στιγμή. Πως θα τους μιλούσες, θα τους αγκάλιαζες, θα έλεγες αστεία, τι θα έκανες για να νοιώσουν καλύτερα. Κάνε το ίδιο στον εαυτό σου.

ΖΗΤΗΣΕ βοήθεια από ένα έμπιστο κοντινό σου πρόσωπο, ένα πρόσωπο που γνωρίζεις μέσα από την καρδιά σου ότι δεν θα σε κριτικάρει ή δεν θα μιλήσει για σένα σε άλλους. Που σε αποδέχεται όπως είσαι ακόμη και αν εσύ νοιώθεις άσχημα. Μην ζητήσεις βοήθεια αν πραγματικά δεν το αισθάνεσαι. Εμπιστεύσου το ένστικτό σου και ρώτησε τον εαυτό σου αυτή την απλή ερώτηση: θα με κάνει να αισθανθώ καλά; πως μπορώ να βοηθήσω τον εαυτό μου να αισθανθεί καλύτερα;

ΧΟΡΕΨΕ. Κούνησε το σώμα σου. Τίναξε το θυμό, το στρες, το φόβο, το μούδιασμα και ότι άλλο αρνητικό. Όμως χόρεψε με ένα τραγούδι που κάνει και την καρδιά σου να τραγουδάει. ΑΠΕΦΥΓΕ τραγούδια που είναι συνδεδεμένα με το παρελθόν σου ειδικά με ερωτικές σχέσεις που προκάλεσαν πόνο ή απώλεια και με τραγούδια που μιλούν για απώλεια ή πόνο. Αυτά απλά θα επεκτείνουν και θα συντηρήσουν την ήδη υπάρχουσα αρνητικά φορτισμένη κατάσταση σου. Θυμάσαι; Είσαι ο ενήλικας που βάζει όρια στο κομμάτι σου που υποφέρει. Βρες ένα τραγούδι, όταν δεν θα είσαι σε κρίση, και που θα σου αρέσει και πες στον εαυτό σου: αν και εφόσον βρεθώ σε κατάσταση με αρνητικά φορτισμένα συναισθήματα, θα ακούσω αυτό το τραγούδι, θα χορέψω με όλη μου την καρδιά, θα χοροπηδάω και θα το ευχαριστηθώ.

ΖΩΓΡΑΦΙΣΕ. Πάρε χρώματα και ζωγράφισε τα συναισθήματα σου. Κοίτα τα χρώματα βαθιά, σαν να κάνεις έρωτα μαζί τους. Μύρισε τα και φαντάσου τα να μπαίνουν μέσα σου και να σε χρωματίζουν. Τώρα έχεις πράσινη καρδιά, μωβ σπλήνα, ροζ δεξί γόνατο, και ο λαιμός σου είναι πολύχρωμος με ρίγες. ΠΑΙΞΕ. Ζωγράφισε ΟΤΙ θέλεις. Αν έρθει η αυτοκριτική, άφησε τη να φύγει. Είναι μια μνήμη, μια σκέψη, μην την πιστεύεις. Αν έρθουν συναισθήματα, εξέφρασε τα. Συνέχισε να ζωγραφίζεις, γίνε σαν παιδί, πάρε τα χρώματα και βάψε το πρόσωπο και τα χέρια σου. Μην αφήσεις τον εαυτό σου να παρασυρθεί από την αρνητικότητα, επανέλαβε: ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

ΦΤΙΑΞΕ τη δική σου λίστα με τις δραστηριότητες που βοηθούν ΕΣΕΝΑ σε κατάσταση κρίσης. Και φτιάξε αυτή τη λίστα σε φάση που βρίσκεσαι σε σχετική ηρεμία και γαλήνη, ΜΗΝ το επιχειρήσεις στη φάση της καταιγίδας. Το σημαντικό στο να φτιάξεις αυτή τη λίστα είναι η πρόθεση σου. Έτσι πριν ξεκινήσεις το γράψιμο κάνε μια καθαρή δήλωση: ''φτιάχνω αυτή τη λιστα με δραστηριότητες που με βοηθούν, για καιρούς που ίσως χρειαστεί να βοηθήσω τον εαυτό μου, και με σκοπό να με υποστηρίξω''.

Η ανάρτηση έγινε από το blog "Το κοσμικό αυγό" στη διεύθυνση:  https://themysticegg.blogspot.com/p/survival-guide.html