Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 5 Απριλίου 2023

Δεν είμαι γκέι! Απλώς έχω σχέση με άντρα…

Πραγματικό περιστατικό: Φίλη γνώρισε σε σάιτ γνωριμιών έναν 47χρονο, χωρισμένο με ένα παιδάκι, καλοσυνάτο, γελαστό, πρόθυμο για επικοινωνία, άνετο στην διαδικτυακή επαφή «Ρώτησέ με ό,τι θέλεις!! Εγώ ψάχνω για σοβαρή σχέση!!».

Αυτό που αποδείχτηκε τελικά, ήταν ότι, εδώ και πάνω από 10 μήνες, μία φορά την εβδομάδα (= σχέση), ο συγκεκριμένος άντρας πηγαίνει σε έναν γνωστό του, μόνο για στοματικό έρωτα, χωρίς να ανταποδίδει ο ίδιος με κάποιο τρόπο (ούτε χρηματικά).

Η κλίμακα του Κίνσεϋ (Dr. Alfred Kinsey) που περιγράφει τη σεξουαλική ταυτότητα ενός ατόμου, χρησιμοποιεί μια κλίμακα από το 0 που σημαίνει αποκλειστικά ετερόφυλος, μέχρι το 6 που σημαίνει αποκλειστικά ομοφυλόφιλος.

Αφού αυτός ο άντρας ερεθίζεται με ευκολία από άλλον άντρα, σημαίνει ότι στην κλίμακα Κίνσεϋ είναι κοντά στο 3,5 άσχετα από το γεγονός ότι δεν τον είχε πηδήξει ακόμα..

Για μια γυναίκα όμως, που αναζητά έναν άντρα κοντά στο 0 (απόλυτα ετερόφυλος), άντε μέχρι το 2, αυτό δεν είναι αποδεκτό, γιατί κάποια στιγμή στο μέλλον το «3,5» θα ξαναβγεί στην επιφάνεια γιατί είναι κομμάτι της προσωπικότητάς του.

καλλιόπη



 

Η βασική διαφορά ανδρών και γυναικών στο σεξ

Όλοι οι άνθρωποι, σύμφωνα με τον Τόνυ Ρόμπινς χρειάζεται να εκπληρώνουν καθημερινά 6 βασικές ανάγκες τους: 

1) Την ανάγκη για Ασφάλεια (αποφυγή δυσάρεστων συναισθημάτων, συναισθηματικής ή σωματικής δυσφορίας, ανάγκη για σταθερότητα & αφοσίωση, διαφάνεια, ειλικρίνεια, ήρεμη διευθέτηση διαφωνιών, γλυκειά & ευγενική επικοινωνία), 

2) Την ανάγκη για Ρίσκο/Εναλλαγή/Ποικιλία (αποφυγή ρουτίνας & βαλτόματος μέσω κάποιων κοινών δραστηριοτήτων & ενδιαφερόντων),

3) Την ανάγκη για Σημαντικότητα (η έννοια του «Αξίζω», «Έχω σημασία για εσένα», «Είμαι χρήσιμος/η σε εσένα»«Μετράω στην καθημερινότητά σου σαν άντρας/γυναίκα»), 

4) Την ανάγκη για Αγάπη & Σύνδεση (γέλιο, χιούμορ, σωματική επαφή, αγκαλιές, φιλιά μέσα στην ημέρα, χάδια),

5) Την ανάγκη για Ανάπτυξη/Βελτίωση/Εμβάθυνση (της σχέσης σε οποιοδήποτε τομέα), και 

6) Την ανάγκη για Προσφορά (έχω και μου περισσεύει να δώσω στον/στην σύντροφό μου πχ ενέργεια, παρουσία, υποστήριξη, οικονομική συνεισφορά, δύναμη, συναισθηματική σύνδεση, αντοχή  στις δύσκολες περιστάσεις κλπ).

Οι γυναίκες χρειάζονται να τα λαμβάνουν ΟΛΑ αυτά από έναν άντρα σε καθημερινή βάση, προκειμένου να είναι διαρκώς πρόθυμες για σεξ.

Οι άντρες τα παίρνουν ΟΛΑ αυτά μέσα από το σεξ.

καλλιόπη

ΥΓ. Όλες οι σχέσεις χρειάζονται δουλειά και από τους δύο, που είναι η πρακτική εφαρμογή όλων των παραπάνω 6 στοιχείων. Όπως πάτε στην δουλειά σας και αφιερώνετε ολόκληρη την ενέργειά σας σε αυτήν, έτσι και μία σχέση για να αντέξει και να ευτυχίσετε, χρειάζεται καθημερινή δουλειά.

Η ποιότητα της ζωής μας εξαρτάται απόλυτα από την ποιότητα των σχέσεών μας.