Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 16 Αυγούστου 2024

Η κατάρα της παιδεραστίας (από ενεργειακής πλευράς)

 

Ο παιδόφιλος τρέφεται από τη ζωτική ενέργεια του παιδιού, μέσα από τον πόνο που προκαλεί, ψυχικό και σωματικό, απορροφώντας για τον εαυτό του κομμάτι της ψυχής και του πνεύματος του παιδιού

Σαν αποτέλεσμα, η ψυχή και το πνεύμα του παιδιού κατακερματίζονται και γι’ αυτό το λόγο, παρουσιάζονται πολύ ισχυρές ψυχικές και νοητικές διαταραχές, όταν ένα παιδί βιάζεται, πολλές φορές, για χρόνια. 

Η ψυχοθεραπεία και οι ενεργειακές θεραπείες μπορούν να επανενώσουν τα κομμάτια της ψυχής και του πνεύματος που κατακερματίστηκαν και να τα μετουσιώσουν σε δύναμη ζωής, δύναμη ψυχής και ελπίδα για το μέλλον.


Είναι ουσιώδες, όμως, να σταματήσει η σιωπή των θυμάτων. Είναι ανάγκη να αρχίσουν να μιλούν για αυτό το θέμα. 
Δεν υπάρχει ντροπή, ούτε ενοχή για πράξεις στις οποίες το άτομο εξαναγκάστηκε, εκβιάστηκε, ή παραπλανήθηκε. Η ντροπή ανήκει στον θύτη και όχι στα θύματα. 

Η φυσική περιέργεια των παιδιών για το σεξ, επ' ουδενί δεν καθιστά συνένοχο ένα παιδί και μόνο ο ενήλικος έχει την ολοκληρωτική ευθύνη.

Μικρό Ιστορικό 

Οι γάμοι μεταξύ ανηλίκων και ενηλίκων ήταν μια πρακτική που κυριαρχούσε όλους τους προηγούμενους αιώνες, αφού από 8 χρονών οι κοπέλες παντρευόντουσαν άντρες άνω των 30 ετών.

Εμείς οι Έλληνες γνωρίσαμε αυτές τις πρακτικές μέσα από τα «γιουσουφάκια» των αρχόντων ή των σουλτάνων, τα οποία ήταν μικρής ηλικίας αγόρια, τα οποία ‘ανήκαν’ σε αυτούς και τα οποία ήταν σεξουαλικοί σκλάβοι.

Τέτοιες πρακτικές ισχύουν ακόμα και στις μέρες μας σε πάρα πολλά μέρη του κόσμου, όπου μωρά από 6 έως 11 χρονών (αγόρια και κορίτσια) ‘μαθαίνουν το σεξ’, δηλαδή υπόκεινται σε βιασμό από γηραιά άτομα της κοινότητάς τους, με την έγκριση των οικογενειών και της κοινωνίας τους (Μαλάουϊ, 2014, CNN, «A rite of passage that pushes girls into sex»). 

Σε παγκόσμια κλίμακα, 1 στα 3 κορίτσια και 1 στα 6 αγόρια, έχουν βιαστεί. Η διαφορά στα ποσοστά είναι επειδή τα αγόρια ντρέπονται να μιλήσουν και, στην πλειονότητα των περιπτώσεων, κρύβουν την ενοχή και την ντροπή τους μέχρι το τέλος της ζωής τους.

καλλιόπη



Πηγή:  https://edition.cnn.com/2014/02/04/health/malawi-girls-initiation/index.html


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου