Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

Επίτευξη Στόχων.



Όλοι οι άνθρωποι θέλουν κάτι. Αλλά, οι περισσότεροι από εμάς όταν επιτυγχάνουμε έναν στόχο μας, αναρωτιώμαστε «Αυτό ήταν λοιπόν;» Η επίτευξη ενός στόχου δεν είναι το παν.

Σε όλες τις κουλτούρες οι άνθρωποι διδάσκονται στα σχολεία και στα πανεπιστήμια «Πώς να ανήκουν και να προσαρμόζονται στις εκάστοτε κοινωνίες»!! Προκειμένου όμως να αλλάξει κάποιος τη ζωή του θα πρέπει να αλλάξει τον κοινό τρόπο δράσης με κάτι άλλο.
Σκεφθείτε έναν στόχο που θέλετε πάρα πολύ. Πώς θα αντιδρούσατε αν αμέσως τώρα το κερδίσατε? Οι περισσότεροι από εμάς δεν έχουμε αρκετό κίνητρο να τον επιδιώξουμε.

Στην πραγματικότητα δεν χρειαζόμαστε κάποιο λόγο να αισθανόμαστε χαρούμενοι. Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν εκπαιδευτεί έτσι ώστε να αισθάνονται δυστυχείς.

Η διαφορά στην απόδοση ενός ανθρώπου δεν βασίζεται στο πώς εργάζεται.
Η διαφορά σχετικά με το πώς οι άνθρωποι αποδίδουν στην εργασία τους, σε έναν στόχο τους, δεν βασίζεται στις ικανότητές τους. Αυτά που οι άνθρωποι μπορούν να κάνουν είναι εκπληκτικά, αρκεί να εστιαστούν. Αυτά όμως που πραγματικά θα αποφασίσουν να κάνουν είναι μάλλον απογοητευτικά και ο λόγος είναι επειδή δεν έχουν μάθει τον no1 παράγοντα, προκειμένου να κυριαρχήσουν στη δική τους κατάσταση. Αυτή είναι η πιο σημαντική διάκριση στη ζωή ενός ανθρώπου. Το πρόβλημα δεν είναι πληροφορίες (υπάρχουν πληροφορίες για τα πάντα γύρω μας). Το 80% της επιτυχίας είναι η ψυχολογία μας (τι σκέφτεται το μυαλό μας, τα συναισθήματα που έχουμε, οι προσδοκίες μας) και 20% τεχνική (ειδικές τεχνικές, τεχνογνωσία).

     Για να αλλάξετε τις επιδόσεις σας => αλλάξτε τη νοοτροπία σας:
·        Αλλάξτε την Φυσιολογία σας (τον τρόπο που κινείστε, που στέκεστε, ισιώστε την πλάτη, χαλαρώστε τους ώμους).
·        Εστιάστε το νου σας σε αυτό που θέλετε εκείνη τη στιγμή = τα συναισθήματά σας θα αλλάξουν, το ίδιο και η φυσιολογία σας.

Υπάρχουν και άλλοι (αρνητικοί) τρόποι να αλλάξετε την ψυχολογία σας όπως τα γλυκά, το υπερβάλον φαγητό, το αλκοόλ, τα ψώνια, η συνεχής εναλλαγή ερωτικών συντρόφων κλπ.

Μόνο εσείς μπορείτε να αλλάξετε και να μεταμορφώσετε το πεπρωμένο σας, (δεν σας ενδιαφέρουν οι συνθήκες τις κοινωνίας, αυτές θα συμβαίνουν έτσι κι αλλιώς). Τα πράγματα (σπίτια, λεφτά, αυτοκίνητα) στην πραγματικότητα δεν σημαίνουν τίποτα και αυτό το βλέπουμε σε πλούσιους ανθρώπους στους οποίους δόθηκαν τα πάντα οι οποίοι μπαινοβγαίνουν σε κλινικές αποτοξίνωσης (σίγουρα σε κάποιον επώνυμο πάει το μυαλό σας ….)

Επίσης, όλοι γνωρίζουμε ανθρώπους που πέρασαν από άσχημες καταστάσεις (φτώχειας, κακοποίησης, αλκοολισμού), οι οποίοι άλλαξαν τη ζωή τους τόσο ριζικά, πράγμα που σημαίνει ότι το παρελθόν μας δεν καθορίζει το μέλλον μας, εκτός αν αποφασίσουμε να μείνουμε εκεί και να βιώνουμε συνέχεια και συνέχεια κάτι κακό που μας συνέβη. Το μόνο πράγμα που μπορεί να μας αλλάξει είναι μία Απόφαση, στην οποίαν δεν υπάρχει πισωγυρισμός. Μια απόφαση που να συνοδεύεται από άμεση Δράση.
Εστίαση = Συναίσθημα = Ενέργεια
π.χ. Θα ξεκινήσω στις 7 μμ.

Γιατί οι άνθρωποι που ήταν πλούσιοι έχουν την τάση να γίνονται πλουσιώτεροι, οι χαρούμενοι άνθρωποι ακόμα πιο ευτυχισμένοι κλπ?

Ο Κύκλος της Επιτυχίας










Το Υπάρχον Δυναμικό (πλούτου, ευτυχίας κλπ) οδηγεί σε ------------------> Δράση       
Η Δράση σε --------------------> Αποτελέσματα
Τα Αποτελέσματα δημιουργούν ---> θετικά Προσωπικά Βιώματα και Θετική Νοοτροπία
Τα Θετικά Προσωπικά Βιώματα οδηγούν σε επιπλέον----> Δυναμικό το οποίο πάλι οδηγεί σε --------------------> Δράση        κ.ο.κ. 

Οι άνθρωποι έχουν τεράστιες δυνατότητες, αλλά τα αποτελέσματά τους είναι μικρά ή άσχημα ή ελλιπή, δεδομένου ότι δεν μπαίνουν σε δράση. Αλλά, όποτε βάζετε το πλήρες δυναμικό σας σε μαζική δράση έχετε καλύτερα αποτελέσματα και στη συνέχεια η πεποίθηση τα πιστεύω τους για τον εαυτό τους και τις δυνατότητές τους μετατρέπονται σε βεβαιότητα, η οποία διευρύνει τις δυνατότητές τους/ το δυναμικό τους, πράγμα που αυξάνει πάλι όλα τα υπόλοιπα που βρίσκονται στον κύκλο της επιτυχίας.
Για να μην μακρυγορούμε: 1) Υπερβείτε τα τετριμμένα, τα σίγουρα, τα λίγα, τα ασφαλή. Βγείτε έξω απο τη ζώνη ασφαλείας σας - και κάντε το οικειοθελώς, προτού η ζωή αρχίσει τα σπρωξίματα-. Βρείτε στόχους που να σας ενθουσιάζουν, που να τους θέλετε πολύ (άσχετα αν πιστεύετε ή όχι ότι θα τα καταφέρετε).  2) Αλλάξτε τη φυσιολογία σας, 3) Γράψτε σε ένα χαρτί τί είναι αυτό που επιδιώκετε, ποιός είναι ο στόχος σας επακριβώς, 4) Δεσμευτείτε ότι είναι ανάγκη για εσάς να αλλάξετε έτσι ώστε να πετύχετε τον στόχο σας, 5) Αλλάξτε τα δεσμευτικά σας πιστεύω, - είτε μόνοι σας, είτε ζητώντας τη βοήθεια κάποιου που γνωρίζει πώς να σας βοηθήσει-, και 6) Μην επανεφεύρετε τον τροχό... Ρωτήστε κάποιον που το έχει πετύχει, τί βήματα έκανε στην αρχή και πώς ολοκλήρωσε τον στόχο του.
Αποσπάσματα από ομιλία του A. Robbins

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου