Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 14 Μαρτίου 2021

Αναληφθέντες Δάσκαλοι & πώς μπορούν να μας βοηθήσουν (2) (Μάχα Τσόχαν, Παύλος ο Βενετός, Μπαμπάτζι, Σανάτ Κουμάρα)


Μάχα Τσόχαν

Μάχα Κόχαν είναι ο κυβερνήτης ολόκληρου του φάσματος της Θεϊκής ευφυΐας.

Μάχα Κόχαν είναι ένα ηγετικό αξίωμα, το οποίο εξασκείται κάθε φορά από έναν αναληφθέντα Διδάσκαλο, για ένα συγκεκριμένο διάστημα. Κάθε εποχή, σε κάθε αλλαγή πολιτισμού, σε κάθε ακμή και παρακμή ενός πολιτισμού ήταν κυβερνήτης και ένας διαφορετικός Διδάσκαλος, ο οποίος αντιπροσώπευε την θεϊκή ποιότητα της εποχής. Ο Μάχα Κόχαν είναι οδηγός και κυβερνήτης των επτά θεϊκών ακτινών, που ενισχύονται από την ουσία Του.

Ανάλογα με το ποιος αναληφθείς Διδάσκαλος έχει το αξίωμα Μάχα Κόχαν, υποδηλώνεται και η επικρατούσα ποιότητα της εποχής.

Αυτήν την εποχή Μάχα Κόχαν είναι ο Παύλος ο Βενετός. Αυτό σημαίνει ότι η ποιότητα της εποχής βρίσκεται στο να ανοίξουμε τις πόρτες της καρδιάς μας, να δεχθούμε το Φως και να το φέρουμε μέσα από την ύλη, στον κόσμο. Είναι μια ύψιστη δημιουργική ενέργεια, η οποία βρίσκεται αυτήν την στιγμή σε δράση. Αυτό σημαίνει άμεση λήψη της πνευματικής γνώσης μέσα από την καρδιά και μετάδοση αυτής ξανά σ’ όλους τους τομείς της ανθρωπότητας (Επιστήμες, Ιατρική, Κοινωνική πρόνοια, Πολιτική, Ανατροφή, Τέχνη, Μουσική κλπ.). Αυτό σημαίνει επίσης ότι χρειάζεται να διευρύνουμε τα όρια του νου μας για να αναστηθεί πάλι η αιώνια γνώση. Αυτή η αλήθεια πρέπει να γίνει αντιληπτή από όλους τους ανθρώπους. Οι άνθρωποι που είναι έτοιμοι γι’ αυτήν την γνώση, μπορούν άμεσα να την προσαρμόσουν στην ζωή τους.

Ο Μάχα Κοχαν περιλαμβάνει την ολοκλήρωση των θεϊκών αρετών όλων των επτά ακτίνων. Αντιπροσωπεύει το 'Αγιο Πνεύμα και ηγείται κάθε δραστηριότητας του Αγίου Πνεύματος στην Γη, για να βοηθήσει τους ανθρώπους να αναπτύξουν την θεϊκή συνειδητότητα. Το χρώμα του Μάχα Κόχαν είναι τυρκουάζ και το σύμβολό του το λευκό περιστέρι. Η λευκή φλόγα του χαρίζει παρηγοριά και ενθάρρυνση.

Μας ενθαρρύνει να φέρουμε την καρδιά μας σε ευθυγράμμιση με το Θεϊκό, για να εκδηλώσουμε τις θεϊκές ποιότητες. Αυτό σημαίνει να έχουμε μια καθαρή και μόνιμη σύνδεση με τον Ανώτερο Εαυτό μας για να ζούμε με ηρεμία και σοφία στον κόσμο, αλλά όχι να εξαρτόμαστε από τον κόσμο.

Πέρα από κάθε μπλοκάρισμα, ελεύθεροι στο φως και την αγάπη του Θεού, χάνει η προσωπικότητά μας το δικό της κεντρικό ρόλο και στην θέση της μπαίνουν η ενότητα και η ανώτερη συνείδηση της ύπαρξής μας.

Ο Κύριος των επτά ακτίνων, ο παρηγορητής, ο Μάχα Κόχαν περιμένει μέχρι η ψυχή να είναι έτοιμη να βιώσει με την καρδιά της την καθαρότητα του αιώνιου φωτός. Τότε θα βιώνει διαρκώς την ευλογία και την θεϊκή καθοδήγηση.

 

Παύλος ο Βενετός

Ο Παύλος ο Βενετός ήταν ο Ιταλός καλλιτέχνης της Αναγέννησης Πάολο Καλιάρι (το επίθετο το άλλαξε αργότερα σε Βερονέζε για να το συνδέει με τη γενέτειρά του τη Βερόνα). Μετακόμισε στη Βενετία, κατά τη διάρκεια της χρυσής εποχής της πόλης γύρω στο 1.500 μ.Χ., όπου ζωγράφιζε θρησκευτικές τοιχογραφίες και πίνακες. Μπόρεσε να υπερασπιστεί με επιτυχία τον εαυτό του όταν κατηγορήθηκε για βλασφημία από την Ιερά Εξέταση για την καλλιτεχνική απόδοση του πίνακα Το τελευταίο Δείπνο.

Μπορείτε να επικαλεστείτε τον Παύλο τον Βενετό για να σας βοηθήσει με την απελευθέρωση της καλλιτεχνικής σας δημιουργικότητας και έκφρασης.

Ο ίδιος διδάσκει πως εαν έχουμε κρυφά ταλέντα τα οποία βρίσκονται σε νάρκη, δημιουργούν μια ενέργεια που είναι παγιδευμένη μέσα μας και μπορεί να μας κάνει να νιώθουμε κουρασμένοι, νευρικοί, ανήσυχοι, με αποτέλεσμα να οδηγούμαστε σε εθισμούς, αν η ενέργεια δεν εκφραστεί. Ακόμη κι αν οι καλλιτεχνικές μας δυνατότητες φαίνονται ότι δεν είναι κάποιου επιπέδου, χρειάζονται μια διέξοδο. Αφιέρωσε χρόνο σήμερα για να σκιτσάρεις, να ζωγραφίσεις, να τραγουδήσεις, να παίξεις μουσική, να γράψεις, να πάρεις φωτογραφίες, να φτιάξεις κοσμήματα, να ράψεις, να χορέψεις ή οτιδήποτε άλλο δημιουργικό. Μπορεί να βρεις το κλειδί της αποστολής της ζωής σου και την ιδανική σου καριέρα από αυτή τη διαδικασία.

Βοηθά στα εξής:

-Καλλιτεχνική έκφραση

-Έκφραση πραγματικών συναισθημάτων


 

Μπαμπάτζι

Ο Μπάμπατζι αποκαλείται και "αθάνατος άβαταρ" επειδή ξεπέρασε τους σωματικούς περιορισμούς που αφορούν τον καθιερωμένο μέσο όρο ζωής. Λέγεται ότι δεν πέθανε, αλλά αναλήφθηκε με το υλικό του σώμα. Πολλές διηγήσεις τον θέλουν να υλοποιείται μπροστά σε πνευματικούς αναζητητές. Ωστόσο, συνήθως έρχεται σε εκείνους που τον επικαλούνται στο πνευματικό πεδίο, οι οποίοι "ακούν" το όνομά του σε σκέψεις, αισθήματα ή οράματα. Η αποστολή του Μπάμπατζι ή Μπαμπάτζι είναι να φέρει την ανθρωπότητα πιο κοντά στο Θεό, ακολουθώντας τη βούληση του Θεού. Ενθαρρύνει τους ανθρώπους να ακολουθήσουν το δικό τους πνευματικό μονοπάτι και ισχυρίζεται ότι όλες οι θρησκείες οδηγούν στο Θεό.

Βοηθά στα εξής:

-Καθαρή επικοινωνία με το Θεό

-Προστασία από θρησκευτικούς διωγμούς

-Πρακτική Γιόγκα

-Πνευματική ανάπτυξη

-Εξάλειψη ή μείωση εθισμών και εξαρτήσεων

Πείτε το όνομα του Μπαμπατζι ξανά και ξανά, νιώθοντας την ενέργεια του ονόματός του μέσα στην καρδιά σας. Αν προφέρετε το όνομα του Μπάμπατζι με σεβασμό, σας ευλογεί απευθείας.

 

Σανάτ Κουμάρα

Σύμφωνα με την εσωτερική γνώση, ο Σανάτ Κουμάρα είναι ένα ον που πριν από 18.5 εκατομμύρια χρόνια ενσαρκώθηκε στο αιθερικό πεδίο της γης. Στο Μύηση, Ανθρώπινη και Ηλιακή, η Alice Bailey μας λέει τα εξής για αυτόν: «Ο Πλανητικός Λόγος της γήινής μας διάταξης, ένα από τα Επτά Πνεύματα ενώπιον του Θρόνου, έλαβε φυσική ενσάρκωση και υπό τη μορφή του Σανάτ Κουμάρα, του Αρχαίου των Ημερών και του Κυρίου του Κόσμου, κατήλθε στον πυκνό αυτό φυσικό πλανήτη και παραμένει έκτοτε μαζί μας. Λόγω της ακραίας αγνότητας της φύσης Του και του γεγονότος ότι είναι (από την ανθρώπινη σκοπιά) αναμάρτητος και συνεπώς ανίκανος να ανταποκριθεί σε οτιδήποτε επί του φυσικού πεδίου, ήταν αδύνατο να λάβει πυκνό φυσικό σώμα σαν το δικό μας και πρέπει να λειτουργεί στο αιθερικό Του σώμα. Είναι ο μέγιστος όλων των αβατάρ ή ερχόμενων (…)»

O Arthur Powell, στο βιβλίο του Εσωτερική σύσταση του Ηλιακού Συστήματος αναφέρει τα εξής: «Σανάτ Κουμάρα, ο Νέος των δεκαέξι ανοίξεων, ο αιώνιος παρθένος. Το όνομα Κουμάρα είναι τίτλος που σημαίνει πρίγκηπας ή κυβερνήτης. Μαζί με άλλους, Αυτός ήρθε στη σφαίρα της Γης από το σχήμα εξέλιξης της Αφροδίτης, στη μέση της τωρινής τέταρτης περιστροφής και της τρίτης μητρικής φυλής, της λεμουριανής. Οι λόγοι της άφιξής Του ήταν να τονώσει τη νοητική εξέλιξη, να ιδρύσει τη μυστική ιεραρχία της Γης, να αναλάβει τη διεύθυνση της γήινης σφαίρας.»

Μαζί με τον Σανάτ Κουμάρα, ήρθαν και άλλες οντότητες από τη σφαίρα της Αφροδίτης, περίπου 105 στον αριθμό, που αποτέλεσαν τον πυρήνα της Μυστικής Ιεραρχίας, το φυσικό κέντρο της οποίας (στο αιθερικό επίπεδο) είναι η μυθική Σαμπάλλα στην έρημο Γκόμπι. Ο ίδιος ο Σανάτ Κουμάρα θεωρείται ότι βρίσκεται σε διαρκή τηλεπαθητική επικοινωνία με τον Ηλιακό Λόγο, του οποίου αποτελεί αντανάκλαση και από τον οποίο δέχεται και διανείμει τις Επτά Ακτίνες, τόσο στους υπόλοιπους Κυρίους της Φωτιάς όσο και στην ανθρωπότητα.

O Αρχαίος των Ημερών, παρά το ότι η ηλικία Του μετράει μερικά εκατομμύρια χρόνια, έχει την εμφάνιση νεαρού αγοριού 16 ετών και είναι ο Μεγάλος Μυσταγωγός που επιθέτει τη Ράβδο σε εκείνους που λαμβάνουν τις ανώτερες μυήσεις, δηλαδή από την 3η μύηση και έπειτα.

Η κάθοδός Του στη Γη συνοδεύτηκε από τη μετατροπή των ζωανθρώπων σε νοήμονες ανθρώπους αλλά υπήρξε μια γενικότερη επιτάχυνση της Εξέλιξης στα 4 βασίλεια της Γης. Ο Σανάτ Κουμάρα είναι Θεός στην επικράτειά του αλλά δεν είναι παρά η αντανάκλαση του Ηλιακού Λόγου, ο οποίος κι αυτός με τη σειρά Του δεν είναι παρά η αντανάκλαση κάποιου ασύλληπτα μεγαλύτερου ακόμη κι από Αυτόν και όλοι μαζί δεν είναι παρά «μόρια σκόνης μπροστά στο Απόλυτο Ον».

Πηγή : https://fireoffohat.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου