Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 14 Μαρτίου 2021

Αναληφθέντες Διδάσκαλοι & πώς μπορούν να μας βοηθήσουν (5) (Λαίδη Νάντα, Λάο Τσου, Κουάν Γιν, Αματεράσου)

 

Λαίδη Νάντα

Η Λαίδη Νάντα ανήκει στην 6η ακτίνα, με χρώμα ρουμπινί-χρυσό. Είναι η ακτίνα της ανιδιοτελούς αφοσίωσης, της ικανότητας να συμμερίζεσαι τον πόνο και του ιδεαλισμού. Είναι η ακτίνα της υπηρεσίας στον Θεό και της συγχώρεσης. Η εργασία της Λαίδης Νάντα είναι να ανοίξει τις καρδιές των ανθρώπων για μια υψηλότερη αγάπη και να την αφήσει να εκφραστεί στον κόσμο μέσα από τις σκέψεις, τα λόγια και τα έργα.

Η Λαίδη Νάντα είναι η Διδάσκαλος της αγάπης χωρίς όρους, που είναι γεμάτη αφοσίωση στην πράξη. Σε βοηθά να αναπτύξεις την ειρήνη μέσα σου και να παραμείνεις εν ειρήνη ακόμα και σε περιόδους αλλαγών. Είναι μέλος του καρμικού Συμβουλίου. Διδάσκει τους μαθητές της να υπηρετούν με ταπεινότητα, να κρατάνε την αυτοκυριαρχία τους σε όλες τις καταστάσεις και να παραμένουν σε ειρήνη και αρμονία με τον Θεό, σε οποιεσδήποτε συνθήκες.

Μας διδάσκει να αποδεχόμαστε τον εαυτό μας και το σώμα μας και να φερόμαστε στους άλλους με αγάπη χωρίς όρους. Η αποδοχή της ύπαρξης, μας φέρνει στην επίγνωση να απολαμβάνουμε την ζωή με όλες μας τις αισθήσεις.

Η υλική φύση και η σεξουαλικότητα δεν πρέπει να αξιολογούνται σαν χαμηλής ενέργειας στοιχεία (από λανθασμένη χριστιανική ηθική). Πρέπει πρώτα να ολοκληρωθούν σαν έννοιες, προτού μπορέσουμε να συνεχίσουμε το μονοπάτι προς την πνευματική εξέλιξη.

Η Λαίδη Νάντα θεραπεύει παλιά τραύματα στο συναισθηματικό μας σώμα που έχουν σχέση με την σεξουαλικότητα και το σώμα μας. Μας βοηθά να αποδεχθούμε με την καρδιά μας την χαρά στην υλική ύπαρξη.

Μας χαρίζει ασφάλεια και μας ενισχύει την αίσθηση ότι «είμαι καλά», είναι η παρηγοριά της ψυχής που θεραπεύει παλιά τραύματα.

Η 6η ακτίνα είναι η ακτίνα της σοφίας, που πηγάζει από την αγάπη και την αιώνια γαλήνη, αφοσίωση, ταπεινοφροσύνη, ανιδιοτέλεια και την ετοιμότητα να υπηρετήσεις. 'Όλα τα παιδιά και όσοι αισθάνονται καταπιεσμένοι, βρίσκουν στην Λαίδη Νάντα προστασία και συμπαράσταση.

Η Λαίδη Νάντα μας διδάσκει να παραμείνουμε κυρίαρχοι του εαυτού μας και ήρεμοι για να βοηθήσουμε την Θεϊκή γαλήνη και αρμονία να απλωθούν και να κυριαρχήσουν.

Μήνυμα της Λαίδης Νάντα

«Η δυνατή, ζωντανή, χωρίς όρους αγάπη για όλα, ό,τι κι αν είναι, φέρνει ειρήνη.»

Μερικές από τις προηγούμενες ενσαρκώσεις της:

  • Ιέρεια σε ναό στην Ατλαντίδα
  • Μαρία Μαγδαληνή
  • Κλάρα της Ασίζης
  • Scholastika (αδερφή του Αγίου Βενεδικτίνου)

http://www.reikicenter.gr/reiki-masters/rays/reiki-master-lady-nada.html

Λάο Τσου

Συγγραφέας του βιβλίου «Τάο Τε Τσινγκ». Το Τάο Τε Τσινγκ αποτελεί ένα σύνολο στιχομυθιών με θέμα τη φιλοσοφία και την ερμηνεία του κόσμου, ενώ η απευθείας μετάφρασή του είναι «Το κλασικό βιβλίο του Λόγου και της Αρετής». Πιθανολογείται πως γράφτηκε κοντά στο 600 π.Χ. στη Κίνα από τον Λάο Τσου, ενός εκ των δύο καθοριστικότερων συγγραφέων της Ταοϊστικής φιλοσοφίας αλλά και της Κινέζικης σκέψης γενικότερα (δεύτερος ήταν ο Τσουάνγκ Τζου). ΤΑΟ σημαίνει μονοπάτι, δρόμος. Η ιδέα του Τάο φαίνεται στον Ταοϊσμό και γενικότερα μέσα στην ψυχή των Κινέζων φιλοσόφων. Υπήρχε η ιδέα κάποιας ανώτερης Πραγματικότητας που υπερέβαινε τα εγκόσμια.

Η βίωση του Τάο μέσα μας ισοδυναμεί με τη βίωση του πραγματικού, ανώτερου πνευματικού στοιχείου. Το Τάο είναι για τον Λάο Τσε το Πανταχού παρόν στο Παν. Το Τάο του Λάο Τσε διαφέρει λίγο από αυτό των άλλων Κινέζων φιλοσόφων, γιατί ο Λάο Τσε καλεί τον άνθρωπο να ξεπεράσει τον εμπειρικό δρόμο και να βιώσει τον κόσμο της καθαρής ουσίας, από όπου απορρέουν όλα και όπου βρίσκεται η πραγματική πηγή όχι του καλού, που το ξεπερνάει, αλλά του απόλυτου, που τα περιέχει όλα.

Άλλη μία σημαντική έννοια είναι το Τε. Τε είναι η αρετή, οι καρποί που δίνονται στον άνθρωπο που ξέρει να ακούει τη σιωπή και να ακολουθεί τη φυσική ροή των πραγμάτων. Το κοντινότερο που έχουμε στο δικό μας λεξιλόγιο είναι η «σοφία». Μία σοφία όμως που δεν στηρίζεται πάνω στη συσσώρευση γνώσεων, αλλά στη συνειδητή παρατήρηση, στη θεμελιώδη γνώση που φέρει εκ φύσεως ο άνθρωπος.

Ο άνθρωπος που ακολουθεί το Τάο και που έχει το Τε, για τους Ταοϊστές είναι «αθάνατος». Είναι ουσιαστικά ελεύθερος και απαλλαγμένος από τον διπολισμό και τα βάσανα αυτού του κόσμου, ακόμη κι από τον ίδιο τον θάνατο. Δεν υπηρετεί κανέναν, δε προσπαθεί να τηρεί τους νόμους μίας κοινωνίας, ούτε καν να είναι ηθικός – και, γι’ αυτό, είναι ο μόνος αγαθός και ο πιο ωφέλιμος απ’ όλους, και για όλους. Αποτελεί μία πηγή του Τάο για τον κόσμο. Η προσωπική του επανάστασή φέρνει την ειρήνη και την αγάπη. Είναι καθαρός, είναι ο εαυτός του.

Σε μία καθημερινότητα που όλα γίνονται με βιασύνη και βία (πρωτίστως ως προς τον εαυτό μας), ο σύγχρονος άνθρωπος δεν μπορεί να καταλάβει την αξία του να «αφήνεσαι». Κι όταν λέμε «αφήνεσαι» δεν εννοούμε μία ανούσια παράδοση, αλλά μία συνειδητή εσωτερική επανάσταση απέναντι σε όλον τον κόσμο, που αποτέλεσμα έχει την αυθεντικότερη μορφή αυτογνωσίας. Αδειάζοντας απ’ όλες τις ξένες του πεποιθήσεις και τα κοινωνικά πρέπει, ακόμη κι από τις ίδιες του τις σκέψεις, ο άνθρωπος δύναται να επιστρέψει στο κενό, τη σιωπή, τον πιο προσωπικό και αληθινό του πλούτο. Μέσα σε αυτή, βρίσκει όλες τις απαντήσεις (ή μάλλον, την απάντηση) και πλέον όλα γίνονται μόνα τους. Όπως ένας ζωγράφος που αγαπάει τη δουλειά του, ακολουθεί αυτό που αγαπάει και πλέον η δουλειά γίνεται παιχνίδι, έτσι και η ύπαρξη γίνεται ζωή. Έτσι κανείς ακολουθεί αβίαστα το μονοπάτι του και, πλέον, όλα φαίνονται να γίνονται δίχως προσπάθεια.

Πηγή : https://kammenatetradia.com/2015/01/06/

Κουάν Γιν

Το όνομά της σημαίνει "εκείνη που εισακούει τις προσευχές". Εκτός από πνευματική δασκάλα είναι και μποντισάτβα, που σημαίνει "φωτισμένο ον". Επέλεξε να παραμείνει σε ανθρώπινη μορφή έως ότου καθένας από εμάς φωτιστεί επίσης. Είναι αφοσιωμένη στο να μας βοηθήσει να ξεδιπλώσουμε πλήρως τα πνευματικά δώρα μας, να επιτύχουμε βαθιά επίπεδα γνώσης και φώτισης και να περιορίσουμε τον ανθρώπινο πόνο. Λέγεται ότι και μόνο η εκφορά του ονόματός της εγγυάται προστασία από κάθε κακό. Μάς διδάσκει να ζούμε μια ζωή αβλαβή, φροντίζοντας να περιορίζουμε τον πόνο στον κόσμο και να μην τον επιβαρύνουμε με οποιονδήποτε τρόπο. Επίσης, να έχουμε συμπόνοια για τον εαυτό μας. Μόνο μέσα από ένα απαλό άγγιγμα αποκαλύπτεται η νιρβάνα-απλώνοντας τα χέρια, και αγγίζοντας τη μεγαλοσύνη, πάντοτε όμως με ευγένεια. Πάντα να προσπαθούμε, όχι όμως με βιασύνη, αλλά απολαμβάνοντας το ταξίδι της διαδικασίας που ξεκινάμε. Να εκτιμάμε τη θεϊκή ουσία που υπάρχει μέσα στο καθένα μας. Δεν χρειάζονται επιπλήξεις για τα σφάλματα, αλλά να γελάμε, να ωριμάζουμε και να μαθαίνουμε από αυτά. Όταν ωριμάζοντας, ξεπερνάμε τη ντροπή και την αμηχανία, και φτάνουμε να εκτιμάμε όχι μόνο τα "καλά" στοιχεία του εαυτού μας και των άλλων, αλλά τα πάντα-είναι όλα καλά. Και αν μπορέσουμε να αναγνωρίσουμε αυτη την αιώνια αλήθεια όσο πιο σύντομα γίνεται, η ευτυχία θα έρθει να μας βρει καλπάζοντας με την ταχύτητα ενός φτερωτού αλόγου. Η σοφία έρχεται όταν μένουμε ακίνητοι και αφουγκραζόμαστε τη σιωπή, ότι όταν βιαζόμαστε να προπορευτούμε. Μία ήρεμη καρδιά εισπράττει αγάπη και πληροφορίες πιο εύκολα από μια βιαστική. Να είμαστε σαν άγραφο χαρτί, ανοικτοί, και να ξέρουμε πως ότι κι αν μας συμβεί είναι καλό, είναι ένα μάθημα εν τη γενέσει του.

Βοηθά στα εξής:

- Αγάπη, έλεος, συμπόνοια, ευγένεια, πραότητα, γλυκύτητα

-Διαίσθηση

-Ανάπτυξη μουσικών ταλέντων

-Πνευματική φώτιση

Η Κουάν Γιν πάντοτε εισακούει και ανταποκρίνεται στις προσευχές σας, και δε χρειάζεται συγκεκριμένο τελετουργικό για να επικοινωνήσετε μαζί της. Παρόλα αυτά μπορεί να νιώσετε μια εκ βαθέων επικοινωνία μαζί της μέσα από τα λουλούδια. Μπορείτε να δείτε κόκκινο χρώμα όταν είναι τριγύρω, όπως κόκκινες σπίθες φωτός ή μια κοκκινωπή ομίχλη που εμφανίζεται από το πουθενά. Εκείνοι που εργάζονται στενά με την Κουάν Γιν συχνά επαναλαμβάνουν το μάντρα Ομ Μάνι Πάντμε Χουμ, που σημαίνει "Χαίρε πετράδι στο άνθος του λωτού".

Αματεράσου

Η Αματεράσου (ιαπ. 天照, πλήρες όνομα Amaterasu-ōmikami) στην ιαπωνική μυθολογία και στη θρησκεία του Σίντο είναι η θεότητα του ήλιου και των ουρανών. Το όνομά της σημαίνει "αυτή που λάμπει στους ουρανούς".

Γεννήθηκε από το αριστερό μάτι του θεού Ιζανάγκι, ενώ κατά μια άλλη εκδοχή από την ένωση του Ιζανάγκι με την Ιζανάμι. Αδέρφια της είναι ο θεός του φεγγαριού, και ο θεός της θάλασσας και των καταιγίδων. Είναι η προστάτιδα των καλλιεργειών σιταριού, ρυζιού και μεταξιού, ενώ εφήυρε την τέχνη της ύφανσης στον αργαλειό.

Επικαλούμαστε την Αματεράσου να μας βοηθήσει όταν θέλουμε να δείξουμε τα πραγματικά μας αισθήματα, και τα βαθύτερα πιστεύω μας στον υπόλοιπο κόσμο. Μας βοηθά να αποκαλύψουμε ποιοι πραγματικά είμαστε και ποια η σχέση μας με τον εαυτό μας και τους άλλους. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει μια συζήτηση από καρδιάς με ένα αγαπημένο πρόσωπο, ή να επιτρέψουμε στους άλλους ανθρώπους να δουν την αληθινή φύση μας. Θα πρέπει να υποστηριχθούμε πνευματικά σε αυτή τη διαδικασία, και οι αναληφθέντες δάσκαλοι μας βοηθηθούν να έχουμε ειλικρινή αγάπη και αποδοχή προς τον εαυτό μας.. Μπορείτε να καλέσετε την Amaterasu προκειμένου να αυξήσετε την αυτοεκτίμησή σας και για να αποκαλύψετε τον αληθινό εαυτό σας σε άλλους.

2 σχόλια:

  1. Πώς μπορώ να επικοινωνήσω μαζί σου αγαπητή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπορείς να επικοινωνήσεις με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (με μέηλ, δηλαδή) στην ηλεκτρονική διεύθυνση olistictherapies@gmail.com.

      Διαγραφή